Uw winkelwagentje

Ibiza, love at first sight!

Ibiza, love at first sight. Of toch wat ik altijd dacht…

 (playa Ses illetes - Formentera)

Joepie, we gaan op reis! Na 5 serieus lange (en zwangere) maanden aan de zee – Oostduinkerke- gaan we op reis. Wat een ongelooflijk goed seizoen was dat zeg. Nog nooit heb ik zoveel mensen gezien in de winkel, nieuwe en bekende gezichten. Mijn eerste trimester als zwangere vrouw en zelfstandige waren bikkelhard maar het voelde o zo goed, mijn winkel draait! De opgevingen wegen wel niet door aan de opbrengsten, maar ik ben gelukkig… En zwanger… En heb een fantastische vriend… En een dak boven ons hoofd. Hoera!

 

We vertrekken naar Ibiza op maandag 16 september met de vroegste vlucht die ik maar kon vinden! 7h20 uit Charleroi en de laatste die ik kon vinden op 24 september, om 23h. Zo lang mogelijk WEG zijn was de bedoeling.

 

In Ibiza kun je doen wat je wil. Velen van de klanten zie ik kijken ‘pardon, ga jij als zwangere vrouw naar Ibiza?’, maar Ibiza is niet alleen party hardy. Relaxen kun je hier als de beste. We boekten een kleine gezellige agroturismo – dat wil zeggen en klein boetiek hotelletje met beperkt aantal kamers – waardoor het contact met de uitbaters direct persoonlijk wordt. Natuurlijk respecteer ik mensen die kiezen voor een ALL-IN hotel, maar dat is niks voor ons.

Zalige agroturismo’s in Ibiza – let op, Ibiza is qua accommodatie prijzig –

 

 • Can Lluc, te midden de natuur en nogal in’t midden van Ibiza
 • Can Jaume, op ongeveer 5min van Ibiza Centro en middenin de appelsienboompjes.
 • Can Arabi, ook ongeveer 5min van Ibiza rondom een oase van rust en olijfbomen.
 • Na Xamena, ten Noorden van Ibiza, volledige rust en afsluiting van de wereld met het mooiste zicht op aarde; de zee en rotsen.
 • Can Paramatta; eerder te midden en NO- gericht. Op 5min van het gezellige Santa Eulalia. Top bediening door de eigenares met lieve hondjes en max 6 kamers. Ontbijt is top.

 

Chillen was het woord dat in de vlieger in mij opkwam. Hoe kon ik even weer zen worden, mijn voetjes doen ontzwellen en mijn hoofd leeg maken? Jawel, aan het zwembad en een boek uitlezen waar ik nu al 5 maand mee bezig ben en nog maar 100 pagina’s verder ben gekomen. Ohja, en een naam kiezen voor ons (ongeboren) meisje.

 

HET IS ALLEMAAL GELUKT.

In combi met de beste plekken om te eten natuurlijk. Because hellooooo, food is life !!!! 

Vorige jaren keerde ik vaak terug naar ‘bekende’ plekken omdat die hoog aangeprezen stonden, maar geloof tripadivsor ook maar eens. Kleine en nieuwe plekjes verdienen ook een kans.

 

Blijf aub weg uit de haven beneden D’Alt Vila om te eten, alles lijkt zo cheap maar is gewoon geldklopperij. Wij gingen zo 4 jaar terug naar La Brasa. Hoog aangeschreven maar trok volgens mij op niks. We betaalden 100 euro pp en niemand leek gelukkig.

 

D’Alt Vila is volgens mij prachtig, maar again, veel resto’s die je heerlijk eten beloven (voor veel geld), maar uiteindelijk word je bedrogen weggestuurd omdat de volgende klant je tafel wil. Zo gingen we dit jaar eten in EL OLIVO MIO. Nooit meer. Mijn eten was koud, werd scheef bekeken omdat ik vroeg of de geitenkaas gepasteuriseerd was en we mochten aanzetten nadat we besloten geen desert te nemen. I MEAN… Niet dat ze echt onvriendelijk waren, maar je moet gewoon aanzetten.

Ik zei nog tegen mijn vriend dat ik niet kon begrijpen dat mensen slechte reviews schreven en de woorden ‘ze zijn niet vriendelijk’ gebruikten, want dat zijn ze uiteindelijk wel.

 

Mijn ALL TIME FAV (in de oude stad d'Alt Vila) is LA OLIVA. Mmmm, reserveer op voorhand een plekje BUITEN en probeer de mosseltjes met kruiden uit de oven of de aubergines in de oven met parmezaan. We namen ook de ‘catch of the day’, zeebaars. HEERLIJK. Maar dat mocht dan ook wel voor 45euro pp. Laat je niet altijd vangen aan die catch of the days. Op Formentera zijn ze gekend dit aan te raden maar elke local raadt dit af. Te duur en niet beter dan op Ibiza zelf.

 

Wij gingen ook naar Las Dos Lunas omdat ik online las dat dit een topper was. Het restaurant heeft een grappig semi groot terras, afgesloten van de wereld, met de raarste kunstobjecten, druivenbomen, verschillende Mona Lisa’s en de heerlijkste pureepatatjes met coquilles saint jacques. Een aanrader ja, maar haal je portefeuille maar boven. Daar maakten ze voor mij een speciale ‘mommy’ cocktail. Ik verschiet hoe mensen blij zijn te zien dat je een wondertje draagt. Ongeveer 5 min van de AMNESIA club tussen Ibiza stad en Sant Antonio.

 

Okay, over prijs kwaliteit gesproken; we kregen op aanraden van een BFF door dat we naar CAN MIMOSA moesten gaan eten. Voor 68 euro hebben we daar gegeten als de koningen. BBQ is daar een aanrader. De bediening is zo top en de sfeer – opnieuw een klein afgesloten gezellig terrasje- is magnifique. Ik kon direct een trouwkleed aan doen en daar een trouwfeest geven! (hint hint) Het bevindt zich in Santa Gertrudis, ongeveer te midden Ibiza.

 

AMANTE, als je hier nog nooit over gehoord hebt in Ibiza, leef je waarschijnlijk op een andere planeet. Op een magische klif niet ver van Santa Eularia ligt dit top restaurant waar je zowel ’s middags als ’s avonds kunt eten. Ga met een lege maag en een vette portefeuille, want het is duur maar ook één van de beste en mooiste plekken om te eten. Ik droomde 6 jaar terug toen ik voor de eerste keer op Ibiza kwam om daar te kunnen trouwen met de beste vrienden, maar daarvoor winnen we best eerst de loto. Ook een top locatie voor een (virgin) cocktail ladies!

 

Onderweg van Noord naar Zuid kwam ik een tijdje geleden een klein cosy restaurantje tegen genaamd ‘AUBERGINE’. Alles wat je maar kan inbeelden, is vers. De naam zegt het zelf, er worden heel wat groenten geserveerd. Terug die gezellige sfeer en die groovy vibes, ik vond het er ook terug op Ibiza. Heerlijk eten voor een correcte, niet te dure, prijs!

 

Verder naar het Noorden heb je een hotel – en ik ben geen voorstander van hotels – genaamd LOS ENAMORADOS. Well, I was wrong. Een prachtig baaitje in Portinatx keek uit op dat hotel. Het is prijzig, maar zo speciaal… Ik dacht eerder aan de 70s look waar je Brigitt Bardot ziet een sigaret roken vanop haar balkon. De zijkant is een schilderij van een zwarte man die een blanke vrouw kust. Voor mij een mooi beeld om aan te tonen dat we elkaar allemaal graag moeten zien. Genoeg gezweefd, het eten; NJUMMIE !!!! Ik kon er blijven bestellen. Allemaal kleine gerechtjes op een terras van allemaal andere stoelen en tafels en een zicht om U tegen te zeggen. Slapen zou ik er nu niet direct doen, maar eten… Oh, ik kom elk jaar terug! Psssst, daar heb je zo’n klein bar’tje aan die baai (die welgeteld 20m breed is), waar je een mojito kon krijgen voor 2,5 euro en waar de zonsondergang zo mooi is.

 

Probeer San Antonio te mijden Ladies, ik vind deze plek maar raar en het deed me denken aan goedkopere strandvakanties… Niettemin heb je vlakbij 1 van de mooiste plekken om sushi te eten, genaamd ‘COTTON CLUB’. Zoals je het voor je ziet, het is volledig wit en kijkt uit op een westelijke baai. Sushi is heerlijk en de cocktails zijn dat ook. Prijzig, maar zeker eens de moeite om je voor op te smukken.

Daar beneden heb je een klein restaurantje waar je NOOIT of te nimmer zou binnen stappen maar yes, we did. De naam was ‘SES EUFABIES ‘ en we aten er alles! Ik hoorde mijn papa nog zeggen dat de ober ons mocht verrassen. He did! We waren met 7 in totaal en aten voor nog geen 120 euro, pintjes van de mannen inclusief.

 

Vorig jaar had ik gereserveerd in een mega klein restaurantje genaamd ‘SES BOCQUES’, maar ze belde me dat de boel was geterroriseerd door een helse tyfoon die net voor ons verblijf was gepasseerd. Daar hoorde ik nu zoveel goed over, oa de beste mosseltjes en zeevruchtjes – want het ligt ook vlak ad zee. Het restaurant is opnieuw geopend, maar we zijn er nog niet geraakt. Maar ga zeker, het blijft een topper zeggen ze hier.

 

Wat mij stoorde op deze reis in Ibiza – het lag misschien aan het feit dat ik geen alcohol dronk – was dat je zelf in grotere restaurants, een nummer was dat 1,5 uur de tijd had om te eten en dan vriendelijk verzocht werd om door te gaan. Ik zeg niet dat dat overal ’t geval is, maar dat begint hier wat de mentaliteit te worden. Ibiza is een toeristisch eiland, tegen de zin van de oorspronkelijke hippie’s, maar ze moeten het ook niet pushen. Je betaald in de ‘gekende’ restaurants gemakkelijk tussen de 80 a 100 euro pp, maar je wilt dan niet buiten gekeken worden.

 

We weten niet of we volgend jaar gaan terug keren, want ons meisje zal er dan ook al zijn. Is het normaal dat je als zwangere vrouw soms wat zorgen maakt hoe je ’t allemaal voor elkaar zal krijgen? Die hormonen doen wat met een mens, zeg ik!

 

We hopen dat mijn mama en papa voor ons dochtertje zou willen zorgen zodanig we terug een stukje van de wereld zien die we nog niet hebben ontdekt. In een vorige post schreef ik over de avonturen in Japan en all around the world. Ons (of lees; mijn) volgende droomreis is India. Op 10 of 12 dagen zou ik graag de ‘golden triangle’ bezoeken. Het lijkt me even duur als een weekje Ibiza…

Tips zijn welkom !

 

Chill & zen groetjes,

And of course lots of love,

 

Lottie (and the big belly)

 

To do’s;

 • Uitgaan !

Je hebt een kalendertje online die je gemakkelijk kan vinden! Je kunt ook op voorhand je tickets boeken, is goedkoper en dat deden we ook.

https://www.ibiza-spotlight.com/ en dan klik je op 'party calendar'. 

 • Amnesia – maar ga in VIP, je betaald ietsje meer maar je ziet de Dj’s beter draaien.
 • PACHA, my all time fav. Ga daar aub niet eten, want dat trekt op niks! Maar de club is heel tof. Zowel tussen ’t volk als in VIP, had an awesome time.
 • Privilege, de grootste club in Ibiza! Raak elkaar gewoon niet kwijt…
 • Ushuaia, dat is een feesje eerder overdag. Toekomen rond een uur of 4 en weggaan tegen 1h of 2h. Wel alleen in VIP gedaan, heel cool, maar ik kan ’t mij helaas niet allemaal zo goed herinneren…. ’t Was tof dus!!!

 

 • FOOOOOOD
  • La Oliva, d’alt Vila. Zeker reserveren en vragen of je buiten kan zitten!
  • Ses Bocques, heerlijke zeevruchtjes, ook zeker reserveren
  • Amante Beach Club, niet te missen. Prijzig, maar zo zo zo zo mooi. Eten is daarnaast ook overheerlijk. Zeker reserveren. Kan ook online. Zowel overdag als avond is’t geestig vertoeven.
  • Aiyanna, Cala Nova, Oost Ibiza. Aan de zee, leuk interieur en een gezonde heerlijke kaart. Dit is het zusje van Amante en wij vonden het zeker even lekker. Misschien niet ietsje goedkoper. Auto parkeren is wel lastig.
  • El Chiringuito, Zuid Ibiza aan de zee. Enige probleem is daar parking vinden. De beste pureepatatjes met kokkeltjes.
  • Bambuddah, centrum Ibiza. Prijzig maar zo speciale keuken, eerder thais. En die cocktails zijn ook overheerlijk.
  • Aubergine, centrum Ibiza. Betaalbaar en eerlijke keuken vol groentjes en verrassend leuke gerechten.
  • Can Mimosa, Santa Gertrudis, centrum Ibiza. Op aanraden van vrienden hier naartoe geweest, ze zijn nog maar net geopend in 2019. Je kunt hier terug (h)eerlijk eten maar ze zijn gekend voor hun BBQ. Enorm fijn en gezellig in de tuin dineren. Wij keren hier terug. Prijs viel ook enorm mee!
  • Can Pilot, centrum Ibiza. Voor het prachtig interieur moet je niet gaan, je zou er nooit binnen stappen. Maar daar hebben we wel een gigantisch BBQ gegeten met een ruim assortiment hapjes en sides. Geen geld en overheerlijk.
  • La Luna Dell’ Orto, Sant Miquel de Balansat eerder Noorden. Klein gezellig resto’ke op aanraden van ons hotel geweest. Kleine heerlijke keuken. Betaalbaar!
  • Los Enamorados, Portinax, Noord Ibiza. Het is eigenlijk een hotel, maar je kunt er zo lekker eten. Daar de avondzon meepikken is ook wel genieten.
  • Capucino, Ibiza Centrum Marina Botafoch. Wij gaan daar graag een koffietje drinken of een apero met verschillende hapjes. Het ligt vlak aan het water en je ziet de mastodonten binnen varen. De max!
  • Tanuki, Ibiza Centrum. Je kunt het al raden, jawel, Japanees! De heerlijkste sushi. Helaas prijzig. Maar ze parkeren je auto voor je, hoe handig!
  • Heart, Ibiza Centrum Marina Botafoch. Toen wij geweest waren in 2015 had dit een ster en traden artiesten daar op die oa werken bij cirque du soleil. Enorm prijzig maar het was zowel heerlijk als een prachtige show.
  • Las Dos Lunas, centrum Ibiza vlakbij Amnesia. Hier komen veel groepen eten voor ze uitgaan naar Amnesia. Wij waren geweest rond 9h en dat viel dus reuze mee. Het is er extreem gezellig en de bazin is beetje loco in de coco. Daar aten we heel lekker alleen was ’t beetje prijzig.

 

 

 • VAMOS A LA PLAYA !
  • Ga niet naar gelijk welk strand… Je kunt aardige verrassingen tegenkomen! Ga je in hoogseizoen? Boek dan zeker bedjes!
 • Cala Benniras, leuke parasolletjes maar kom vroeg. Daarnaast heb je Elements, een leuke HEALTHY bar!
 • Es illetes, Formentera. Maar ga vroeg, heel veel mensen.
 • Calla Bassa (Beach Club) CBBC, zeker reserveren. Erg leuk!
 • Tropicana, Cala Jondal. Betaalbare stoeltjes en de beste sangrai’s. Olé!
 • Cala d’Hort, ten zuiden van Ibiza met zicht op Es Vedra. Magisch zicht bij zonsondergang. Je kunt ook lekker eten in het restaurant ‘El Carmen’.
 • Must See
  • Huur een bootje (met of zonder skipper) en vaar langs de kust. Je zult verschieten hoe mooi ’t eiland is. Wij deden dat in. 2018 met de fam en het was super!
  • Formentera – maar doe dat niet als je zwanger bent. Wij huurder een scooter en gingen all around. Het was mooi, maar als zwangere vrouw geen topbelevenis. Ga eerder met een boot, of boek een trip er naartoe met vrienden op een catamaran. Double the pleasure.
  • De grootste en coolste interieurwinkel ever. Ik zou er letterlijk alles kopen…
  • D’alt Vila. De oude stad is zo mooi. Ga eens wanneer de winkels open zijn, want kleren heb je nooit genoeg. Maar ga ook eens ’s avonds. De sunset is er heel magisch en de sfeer is betoverend.
  • Marina Botafoch, even wegdromen bij al die gekke bootjes. Het is indrukwekkend hoe mooi zo’n huis op water kan zijn. Nu nog de lotto winnen…
  • Sal de Ibiza, daar kun je het lekkerste zout kopen in gelijk welke vorm of kleur of smaakwijze dat je maar wil. Wij namen vooral chipjes mee en wat locale olijfolie. Deze winkel ligt op de route van Santa Eulalia naar Zuid Ibiza. 
  • Heel veel wandelroutes, vraag dit zeker na in je hotel en trek erop uit.

 

 GENIETEN !!! 

vorig artikel terug naar overzicht volgend artikel