Uw winkelwagentje

Mijn eerste blog

Hey. Ik ben Charlotte, maar iedereen noemt mij Lottie. Mijn zus is 5 jaar ouder en kon mijn naam niet uitspreken toen ik geboren was, vandaar Lottie… Ze is altijd wat raar blijven spreken, haha. That’s a joke…

Bloggers schrijven vaak over lifestyle, gewoontes, alles wat op hun bord terecht komt, wat ze dragen of waar ze moeten reclame voor maken... Maar ik wil niet de alom bekende blogger worden. Graag deel ik mijn ervaringen met jullie: wat ik doe in ’t leven en vooral waar ik van geniet. Oh, en de flaters…

Op 4 december 2018 stapte ik op de vlieger, met een reispartner die ik net drie weken kende, om 3 maand een giant reis te maken. And boy… That was epic! By far het beste idee ever.

Ik begin bij het laatste; The Ski Week in Nisekko, JAPAN.

Mijn reispartner, de Franky, had het geniale idee om er te gaan skiën met de organisatie The Ski Week. Je kunt het vergelijken met The Yacht Week, maar ipv op een boot in Kroatië, zit je in de sneeuw in Japan. Onze vorige bestemming was Fiji, what a dream, dus van daar vlogen we richting Tokyo. De luchthaven Narita ligt op 2 uur verwijderd dus neem je best de Narita Express naar Tokyo City, het goedkoopste en snelste alternatief. Verschiet niet van de duizenden Japanse onleesbare tekens in de metro. De Engelse vind je vlakbij of vraag om hulp. Japanezen zijn een enorm hulpzame bevolking.

Narita Express

Metro

In Tokyo ontmoeten we ‘The Ski Week’-gang in Raul voor diner, drinks en KARAOKE. Heerlijk dat Japans eten en van de cocktails zijn we ook niet vies. We belanden nog in het MONSTER café – met een gigantische cake, plushe beren, gekke pakken, teveel kleur- en smijten er nog wat saké in. De laatste trede van die bar had ik ook niet gezien, tijd om te gaan slapen dus. Goedkoop en clean; ons hotel Sotetsu Fresa Inn Sandrome met het beste Japans ontbijt.

Ontbijt

Het zaligste in Japan is… Warme wc brillen! Oh my Gucci… Ik kon er uuuuren op blijven zitten. Het eerste moment denk je wel –jek- hier heeft iemand voor mij te lang opgezeten. Wil ik ook als ik ooit een huis bouw.

Voor The Ski Week moet je wel aangepaste kledij mee hebben. Hoe belachelijker hoe beter. Ik kocht een mega warme (en goedkope) fluorescerende jas met alle kleuren van de regenboog. Zichtbaarheid voor alles!

Fluorescerende jas

Onze vlucht naar Tokyo naar Sapporo (Noord Japan) duurt 2 uur en ik maak gebruik om nog wat naar mijn nerve-wracking serie te kijken ‘The Goodwife’. Ik hou van die romantische advocaten series waar er passie en lust tussen de acteurs is, hopend dat ik ook ooit eens zoiets mag meemaken. Back to reality check, in Sapporo wordt je opgehaald door een taxi en gebracht naar het appartementsblok Lakeview waar de 200 deelnemers van The Ski Week zitten. Let the madness begin… En dat doen we ook, all together, in the BARN

BARN

Early morning, vergeet het. Mijn beautysleep was te kort. We vinden toch de moed om die skibotjes aan te trekken en de skiën en howly cow… De beste sneeuw ooit! Tignes, Val Thorens, Ischgl, Saalbach, Obergurgl, La Mongie,… Dit tipt niet aan de poedersneeuw in Niseko – eigenlijk genaamd Grand HARIFU! Vraag zeker ook eens aan een gids om met je mee te gaan een voormiddag om het gebied te leren kennen, tussen de bomen door te skiën en misschien ook om je techniek nog wat bij te schaven. Deed alvast deugd voor mij.

We beleven kortom een geschift zalige week. Het enige probleem was, we moesten het appartement delen met een Amerikaans koppel uit Miami… Jenile en Tom… Hoe gingen we die eens los krijgen? …. TEQUILA! Iedereen was wel goed voorzien van drank aangekocht op de luchthaven, gezien dat in Niseko echt wel duur was.

Oh, en je krijg af en toe een melding op je gsm in het Japanees over een nucleaire wolk, maar don’t panic. Ze laten je niet vertrekken naar boven in hun oude schammele skiliften indien je veiligheid niet gegarandeerd wordt. Gewoon even klein beetje schrikken ☺

Melding op je gsm

The MUST do’s

 • Cat Skiing, maar daarvoor moet je wel een grote portie craziness bezitten. En 400 euro… Je wordt met zo’n gigantische cat-mobile op punten gebracht waar niemand komt. Daar laten ze je vrij de hill afskiën.
 • Natural Onson Hike met The Ski Week. Je moet echt eens in zo’n Onson zitten, dat is een Japanse Hot Spring. Volgens de Japanse cultuur zou zo’n spring helende krachten hebben, dat kon ik beamen na een dat hardcore skiën. De hike naar boven is wel een serieuze klim, maar the view makes it worthwhile. Let wel, mannen en vrouwen apart en NAAKT! Ohja, over tatoeages doen ze ook moeilijk…
  • Kasara in Niseko Village
  • Hilton in Niseko
  • Green Leaf Onson in Niseko – de mooiste! Je zit buiten rond de dennenbomen waarop kilo’s poedersneeuw ligt.
 • Bezichtig de bekende Snow Monkeys. Ongetwijfeld heb je ze al eens in een meme gezien in hun warm ‘bad’. Heel schattig, niet aankomen!

Hike

Tips to eat

 • Asperges Hanazono bij 3* chef Hiroshi Nakamichi. Voor 35 euro heb je een 4 gangen menu. Je moet wel eerst 3 pistes nemen vanuit Niseko.
 • The alpinist in centrum Niseko. Overheerlijke kaasfondue. Zet die bovenste broekknop maar open!
 • Niseko Ramen Kazahana, net beetje buiten Niseko, maar je kunt de afstand wandelen. De beste RAMEN van heel de berggebied. Ramen is een Japans gerecht en zijn noodles geserveerd in een vlees- of visbouillon met soja saus, miso en groenten. Mmmm…
 • Asahikawa Ramen Tozanken in centrum Niseko. Terug heerlijke RAMEN. Slurpen!

Food op de piste

 • 308 – doenbaar!
 • Hut 1000 –GLUHWEIN!
 • Ace Hill – mmmmm, die simple Westerse keuken…
 • No time to lose? Haal je heerlijke sushi/belegde broodjes uit de 7/11 – btw echt lekker - en eet dat op de lift!

To NOT eat – SHOKUSAI HIRAFU (in Niseko Alpen Hotel). Wij aten er een soort sushi, denken we…

Shots? Wild Bill BARN Big Foot Lodge (wagyu burgers!) – Powder Room and Bar Gyu+

Ski Rental? Rhythm Niseko.

Sapporo Seafoods

Sapporo Airport (ook New Chitose genaamd) heeft het beste sta-recht-en-eet restaurant genaamd Sapporo Seafoods op 2F. Je loopt eerst door een doolhof van kleine winkels met verpakte kingkrab, zeewier, garnalen en noodles. Eens iets anders dan Burger King, Panos and Mc Do op de luchthaven hé?

xoxo Lottie

terug naar overzicht volgend artikel